Diensten voor aanbesteders
Werkzaamheden
Voor aanbestedende diensten is Leyla een adviseur, sparringpartner en (proces)advocaat. Veelgestelde vragen zijn:
- Moeten wij als organisatie aanbesteden? Lees: kwalificeert onze organisatie als aanbestedende dienst of publiekrechtelijke instelling?
- Wat is de juiste aanbestedingsprocedure voor onze opdracht, een traditionele aanbestedingsprocedures (openbare en niet-openbare) of toch een bijzondere (bijv. concurrentiegerichte dialoog en het innovatiepartnerschap)?
- Kunnen wij deze opdracht 1-op-1 gunnen? Bijv. via quasi-inbesteding of publiek-publieke of publiek-private samenwerkingen.
- Wij willen graag aspecten meenemen in onze aanbesteding die zien op maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid (onder andere de Europa 2020-doelstellingen en Green Deals) en innovatie. Hoe kunnen we dit het beste doen?
- Kunnen we in de zorg het beste kiezen voor een “open house”-model, bestuurlijk aanbesteden of toch de procedure voor sociale en andere specifieke diensten (zgn. SAS-procedure)?
- We hebben een klacht binnengekregen, hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?
- Een afgewezen inschrijver heeft bezwaren tegen de voorlopige gunningsbeslissing, wat nu?
- Wij willen de aanbestede overeenkomst aanpassen, mag dit of is dit een niet-toegestane wezenlijke wijziging?
Branches
Leyla heeft ervaring in tal van sectoren zoals ICT, onderwijs en cultuur (waaronder inburgering), zorg en farma, afval en recycling, nutssectoren (energie en water), transport en bouw en vastgoed (waaronder woningcorporaties). Hierbij adviseert zij over het aanbestedingsrecht alsook de aanpalende rechtsgebieden als contractenrecht, de Wet markt en overheid en staatssteun. Referenties worden op aanvraag verstrekt.